Bostad

Upptäck nyttiga tips och råd om bostad

Älvsbyhus - fakta och tips

Älvsbyhus är en av de mest kända hustillverkarna i Sverige och Skandinavien. Företaget har utsatts för kritik, men de flesta kunderna är - trots allt - nöjda.

Älvsbyhus Ab är en svensk hustillverkare som främst producerar timmervillor. Företaget kommer från Älvsbyn och har sålt ca 30000 hus i Skandinavien och Finland. Älvsbyhus tillverkar främst enplansvillor med trästomme och olika planlösningar att välja mellan.

Läs om Älvsbyhus i forum

Flera av de 30000 huskunder som beställt hus från Älvsbyn är aktiva på internet; av denna anledning är det klokt att ta reda på kundernas erfarenheter på olika forum. Älvsbyhus har nämligen hängts ut i media och fått kritik för att tillverka hus med strömförande kablar i badrummet, fasader som spricker efter en månad och mögel i stommen. Kalla fakta uppmärksammade brister i kvalitet hos företaget under 2009. Även tidningen Råd och rön har svartlistat Älvsbyhus.

Bilder på Älvsbyhus

Trots uppenbara kvalitetsbrister har Älvsbyhus fortfarande ett stort antal nöjda kunder. Du som är sugen på att köpa ett hus från Älvsbyhus kan se bilder på företagets hemsida alvsbyhus.se (inte älvsbyhus se). Det finns också många begagnade Älvsbyhus till salu; bara att kolla bostadsannonser. Företagets främsta konkurrenter heter:

  • Myresjöhus
  • Eksjöhus
  • Trivselhus

Ett alternativ till att köpa en färdig husmodul är att köpa arkitektritat hus för ett något högre pris.

Reklamlänkar