Bostad

Upptäck nyttiga tips och råd om bostad

Sälja bostad - fakta och tips

En väl utformad annons kan vara vägen till en lyckad bostadsförsäljning. Sälj din bostad först när du hittat rätt köpare – det är du som säljare som avgör vem som ska få köpa bostaden.

Huruvida du lyckas sälja din bostad eller ej beror till största del på hur annonsen utformas. Det är annonsen som lockar besökare till visningen. Att anlita mäklare är ingen absolut garanti för att annonsen blir bra. Mäklarannonser har ett standardutseende med objektbeskrivning och bilder, men även dessa går att förbättra.

Sälj bostad med bra annons

Tänk på att framhäva alla fördelar med lägenheten eller villan i annonsen. Vad var t.ex. det första du lockades av när du själv köpte bostaden? Beskriv bostaden i positiva ordalag; var inte återhållsam med superlativen, men håll dig samtidigt till verkligheten. Skriv fullständiga meningar på korrekt svenska – stavfel och särskrivningar i en bostadsannons är inte att rekommendera, eftersom sådant ger negativa signaler om säljaren. Komplettera annonsen med ett tjugotal passande bilder.

Sälj inte bostad utan att ange följande uppgifter

Det är helt ok att en positiv objektbeskrivning innehåller en del försköningar av lägenheten/villan, men som säljare bör du under inga omständigheter överdriva eller ljuga om följande:

  • Bostadsyta – att ange en flaktig bostadsytan kan leda till åtal.
  • Byggår.
  • Vad som ingår i månadsavgiften.
  • Tomtyta.

Vid själva visningen bör du ge ett gott intryck – särskilt om din bostad säljes privat. Ha årsredovisningar och pantbrev framme – det ger ett ärligt intryck från första början. Tänk slutligen på att det är du som säljare som avgör vem som ska få köpa bostaden. Låt dig därför aldrig hotas eller tvingas till försäljning.

Reklamlänkar